Reserven C zijn het noorden kwijt
KFCE Zoersel C – Lille C 1-3

Wie ons zaterdag zag voetballen, moet ongetwijfeld teruggedacht hebben aan onze wedstrijd thuis tegen Oostmalle enkele weken geleden. Een pijnlijke vaststelling, want net als toen gingen we ook vandaag met de billen bloot: 1-3. Schreven we vorige week in onze round-up dat we de titel nog in het achterhoofd moeten houden, dan geldt die hoop vandaag niet meer.

De eerste twintig minuten zaterdag tegen Lille waren dramatisch. Geen duelkracht, geen beleving niks. Rood-groen leek niet meer dan een samenraapsel van comapatiënten die de indruk gaven niet meer te zullen ontwaken. Lille moest niet eens zijn best toen om goed te voetballen. Het heeft de match volledig onder controle en laat Zoersel achter een bij momenten ongrijpbare bal aanhollen. Als een lam laten we ons afslachten: 0-2 na 20 minuten, en die achterstand was niet meer dan de logica zelve. Wie ons bezig zag, had het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was. Lille dacht er blijkbaar hetzelfde over en haalt de voet van het gaspedaal. Hierdoor krijgt Zoersel de kans om iets beter in de wedstrijd te komen, maar dat is lang niet voldoende om de bezoekende goal te bedreigen. Het is wachten tot diep in de eerste helft vooraleer we kunnen spreken van een echte kans. Jan Soetemans zet een combinatie op met Sven Eelen, vervolgens levert die eerste een voorzet af die in de voeten komt van Andy Kik, maar die kan niet goed afdrukken. 0-2 bij de rust na een beschamende eerste helft.

Na de rust is er toch beterschap bij de thuisploeg die alsnog probeert om de scheve situatie recht te zetten. Lille moet het veldoverwicht afstaan, maar het wordt zelden in verlegenheid gebracht. Het doelpunt moet dan maar komen van iemand die een klasseflits uit zijn voeten schudt. En zaterdag kwam die flits van Jeroen Van Wolput. Na een snelle inworp draait Van Wolput zich knap vrij, waarna hij aan een gezondheidswandeling begint door het middenveld. Niemand van Lille die meteen druk zet, en even voor de rand van de 16 haalt Jeroen verschroeiend uit met zijn rechter en ziet zijn schot netjes in doel verdwijnen. 1-2. Prachtige pot van Van Wolput, de vlam lijkt even in de pan te slaan. Zoersel heeft de elektrische stoot gekregen die een comapatiënt soms nodig heeft en gaat op zoek naar meer. Maar in het oplaaiende enthousiasme loopt rood-groen wat later op een counter: 1-3. Daarna probeert de thuisploeg nog wel, maar meer dan wat spartelen als een vis op het droge is het niet.

En zo komt er maar geen einde aan onze slechte reeks. Konden we de vorige weken nog spreken van een prima mentaliteit, dan schoot daar vandaag niks meer van over. Misschien is het niet slecht dat iedereen deze week eens voor de spiegel gaat staan en zichzelf in vraag stelt. We moeten zo snel mogelijk een ommekeer bewerkstelligen, want op deze manier kan het niet lang verder. Eén ding staat als een paal boven water: Als iedereen zich inzet en een bepaald minimum aan beleving aan de dag legt, dan kunnen we elk team in onze reeks pijn kunnen doen, en zelfs meer dan dat. Hopelijk kunnen we donderdag goed trainen, en staan we zaterdag messcherp aan de aftrap tegen leider Vosselaar. Als we daar nog een keer kunnen knallen, dan maken we toch al een deel goed van datgene wat de laatste weken misloopt. Afspraak zaterdag om 12u30 op onze terreinen!

Om toch nog met een positieve noot te eindigen: ondanks onze sportief tegenvallende prestaties hebben de C-reserven het hart nog steeds op de goede plaats. Zaterdag 12/12 gaan ze massaal helpen op de kerstmarkt van St-Antonius aan het standje van vzw Feestvarken waar onze spits Koen Hendrickx de grote man is. Ten voordele van music for life tappen onze C-reserven uw favoriete drank tussen 13u 00en 19u00. Kom dus zeker eens een kijkje nemen en wees niet beschaamd om meerdere dranken achterover te kappen. No drink no glory!!

JS

Print Friendly, PDF & Email