Reserven C op drafje voorbij Noordstar
Noordstar – KFCE Zoersel C 0-4 (0-2)

Vanmiddag maakten onze jongens de verplaatsing naar Noordstar. Ondanks de winst van vorige week tegen Vorselaar, was vooral ons dramatische spel het gespreksonderwerp op training de afgelopen week. Daar wilden we vanmiddag iets aan veranderen.

Speler-trainer Poi Verwilt kon voor het eerst dit seizoen beroep doen op een uitgebreide selectie. In de startende 11 geen verrassingen. Enkel voorin was er een kleine verschuiving. De afwezige Kik werd vervangen door Kiri die op zoek ging naar zijn eerste treffer van het seizoen. Van bij het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat de bezoekers de bovenhand hebben. We kamperen doorlopend op de helft van Noordstar en laten de bal bij vlagen aardig rond gaan. Dat resulteert al snel in enkele kansen, maar ofwel een scheidsrechterlijke dwaling, ofwel een dosis ongeluk houden ons van de openingstreffer. Gelukkig blijft de malchance niet duren, want even voorbij het kwartier klimt rood-groen verdiend op voorsprong via Vanuffelen, na een perfect aangesneden vrije trap van Jacops 0-1. Ook na het openingsdoelpunt blijft Zoersel de wet dicteren. Onze stoomtreinen op rechts met Vincent Adriaansens en op links met Kenneth Goossens zijn een gesel voor de thuisploeg. Wanneer mister Vincenzo voor een zoveelste keer zijn man er klink afloopt, wordt hij op brutale wijze gestuit door de thuisgoalie. De scheidstrechter legt de bal zonder enige twijfel op de stip. Een klusje voor Jan Soetemans die de strafschop omzet en Zoersel op 0-2 zet. Na de dubbele voorsprong gaat de voet wat van het gaspedaal en laten we Noordstar te makkelijk in de match komen. Veel meer dan enkele schuchtere pogingen levert dat echter niet op, waardoor Zoersel met een 0-2-voorsprong de rust haalt.

Na rust krijgen we hetzelfde spelbeeld. De C-reserven houden de boel onder controle, terwijl Noordstar vooral uitblinkt in onkunde, waardoor doelman Verresen een zorgeloze werkdag beleeft. Even voorbij het uur mag Sven Eelen een hoekschop nemen. Hij schildert het leer perfect op de blinkende knikker van Verwilt en zo staat het 0-3. Nadien krijgt Vincent Adriaansens nog een aantal keer de kans op 0-4, maar zijn killerinstinct lag vandaag nog op zijn kot in Antwerpen. Gelukkig hebben we met Kenneth Goossens een ander goalgetter in huis die de weg naar de netten makkelijk vindt. Na een subtiel passje komt hij oog in oog met de keeper, waarna hij het leer onder een kansloze doelman schuift: 0-4.

Zo behalen we een mooie 10 op 12, wat ons de eerste plaats oplevert in de rangschikking met 2 punten voorsprong op Pulle. Als de recente geschiedenis zich herhaalt, betekent dit  dat we weer kampioen zullen spelen…. Maar laat ons vooral de voetjes op de grond houden, want ons spelniveau kan en moet zeker nog wat beter, al was het vandaag al een pak beter dan de voorbije weken. Als we deze lijn kunnen doortrekken dan staat ons nog een leuk seizoen te wachten.