KFCE Zoersel – KSK Oelegem 6-0

Na enkele wisselvallige weken, gelijkspel op Deurne, winst in de vacla-beker en verlies in het Wijnegemse modder wilden de Junioren koste wat het kost deze namiddag winnen. Hiervoor moest het wel winnen van ploeg in vorm Oelegem.

De wedstrijd was net op gang gefloten of de junioren stonden al bijna 0-1 achter. Jeroen en Michiel misrekenen zich op een lange bal, gelukkig is doelman Mitch alert. Zoersel gewaarschuwd en neemt dan ook de wedstrijd in handen. We spelen 13’ wanneer Jorge Boris op weg zet richting doel, deze blijft koel en schuift de bal onder de doelman binnen. De thuisploeg controleert de wedstrijd en combineert aardig. Een mooie aanval over links, driehoekje tussen Dieter- Jorge en Boris, laatstgenoemde speelt de bal door naar Boudewijn en onze topschutter knalt de 2-0 tegen het net. Oelegem van zijn kant probeert de Zoerselse defensie te verontrusten met enkele lange ballen maar Michiel en Jeroen houden alles goed dicht. 5’ minuten voor rust is Zoersel nog 1 keer gevaarlijk, Ward speelt de bal in de loop van David, De uitgekomen doelman misrekent zich compleet en ziet geen andere oplossing dan David neerhalen, rood en Oelegem met 10 verder. De daaropvolgende vrije trap levert niets op.

Concentratie houden en de score verder uitbreiden, met die gedachte starten de junioren de tweede helft. In het begin lijkt dit ook te lukken. Een corner van Siebe vindt het hoofd van Dieter maar zijn kopbal spat uiteen op de lat. Enkele minuten later is er dan toch de 3-0, Ward levert in tot bij David, deze gaat 2 man voorbij en bedient vervolgens zijn spitsbroeder Boudewijn die zijn tweede van de namiddag binnentrapt.

Het spel verwatert en dit inspireert Jonas Van Den Langenbergh om Dieter Van Der Wangen even te analyseren. In 10’ legt het stijlicoon van de juniors maar liefst 19 maal zijn haar goed! De aanwezigheid van Paul Jacobs zal er wel voor iets tussen hebben gezeten. Op het veld valt er intussen toch nog iets te beleven, Olaf speelt de bal simpel door het hart van de bezoekende defensie en David fusilleert vervolgens de doelman: 4-0. Even later is er een mooie combinatie, Joaquin duikt het strafschopgebied in en wordt daar foutief gestopt, penalty. Jeroen van Wolput vaste penaltynemer laat de eer aan doelman Mitch en deze trapt de bal feilloos binnen. 2’ later laat Floris zijn motor nog eens aanslaan. Hij loopt de hele linkerflank af en wordt vervolgens gehaakt, opnieuw penalty. Deze keer laat Jeroen de eer aan Joaquin, de man die al enkele weken naarstig op zoek is naar zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Hij knalt de bal dan ook staalhard tegen de netten. 6-0 meteen ook de eindstand.

Door het gelijkspel van Ternesse en City Pirates, schuiven we op naar een gedeelde tweede plaats. Volgende week wachten ons de City Pirates, bij winst kunnen we op kop komen in het klassement! Komaan gasten, Let’s do this!

Opstelling KFCE Zoersel
Doel: Mitch Van Hofstraeten
Verdedigers: Dieter Van Der Wangen – Jeroen Van Wolput – Michiel Peeters – Floris Deckers
Middenveld: Olaf Brangers – Joaquin Heye – Jorge Verbraeken – Bart Soetemans
Aanvallers: Boris Verbruggen – Boudewijn Brusselaers – Pieter Schrijvers – Ward Wertelaers – David Novali Sebasteao – Siebe Jacops

Verslag: BS – Foto’s: PJZ