Met grote droefheid vernamen we het overlijden van Jef Breugelmans op 30 oktober 2019 (geboren op 26 februari 1939). Het rijk gevulde leven van Jef was nauw verweven met dat van zijn geliefde club KFCE Zoersel. Een terugblik.

Jef BreugelmansJef begon zijn spelerscarrière bij de scholieren en debuteerde op zijn negentiende in de eerste ploeg. Hij zou in totaal 420 wedstrijden in de eerste ploeg spelen nadat hij in 1975 na een dubbele beenbreuk noodgedwongen moest stoppen met voetballen. Opvallend is ook dat Jef steeds in de Voetbalstraat heeft gespeeld waar hij onder andere Marcel Van Roosbroeck en Jos Peeters als trainer had. Jef speelde zowat op alle mogelijke posities in het elftal en heeft nooit voor een ander club gespeeld. Hij is rood-groen dus altijd trouw gebleven.

Na zijn carrière als speler werd Jef trainer van de eerste ploeg én van tal van jeugdploegen waar hij o.a. Kurt Van Beveren, Bart Van Ginkel, Werner Vermonden, Robin Peeters, Steven Smits, Jo Thielens, Peter Ducheyne en Peter Broeckaert klaarstoomde voor het eerste elftal.

Hij stelde niet alleen zijn voetbalkennis en ervaring ter beschikking van zijn club. Jef was een noeste werker. Hij was bijzonder fier op wat zijn club qua accommodatie had gerealiseerd en besloot zijn vrije tijd ook aan het onderhoud van onze velden en gebouwen te besteden. Ook aan de bouw heeft Jef meegewerkt. De douches zijn door Jef betegeld.

Jef BreugelmansDat onze mooie infrastructuur er zo netjes en als nieuw bij ligt, hebben we aan onze vrijwilligers, waaronder Jef, te danken. Jef streed met al zijn
energie tegen het onkruid dat onze omheining en onze velden overwoekerden.In juli van dit jaar was hij nog volop in de weer maar klaagde hij wel over pijnen in de zij en de onderrug.
Doktersonderzoek volgde en bracht onheilspellend nieuws over zijn gezondheid. Opname in het ziekenhuis brachten geen beterschap maar het bezoek van mensen van de club monterden hem steeds op. Ook de kaartjes die hij van de spelers kreeg deden hem veel deugd.

Jef BreugelmansHelaas, helaas we zullen Jef niet meer zien, veel te snel van ons weggerukt. Zijn plaats aan de toog en in de tribune zullen leeg blijven.  Zijn kruiwagen ergens op een van onze velden met daar vlak bij de Jef, zijn brede glimlach als ze gewonnen hadden, zijn jongens, we zullen dat nooit vergeten Jef.

Jef, we zijn je ontzetten dankbaar voor wat je voor deze club hebt betekend. Een club wordt gemaakt door mensen met een passie die zich met hart en ziel inzetten. Jij was zonder de minste twijfel een van. We zullen je missen !

Print Friendly, PDF & Email
Share