Bevel – KFCEZ  1-2 (1-1)

Eén week na de prima overwinning tegen de leiders , kregen we met Bevel de rode lantaarn als tegenstrever. Een heel andere wedstrijd in heel andere omstandigheden.  Het kleine speelveld in Bevel staat steeds garant voor veel duels en zenuwachtig voetbal .

De thuisploeg begon alleszins erg gretig en zette hoog druk.  Bij roodgroen was de start eerder flauw, en we hadden wat problemen met de intensiteit waarmee  de thuisploeg voor de dag kwam .  Binnen de eerste  5 minuten al vloog een prima afstandsschot van de thuisploeg tegen de dwarsligger, tot opluchting van de roodgroene supporters.

Stilaan kwamen we ook de neus aan het venster steken. Zo stuurde Matthew  Steve Bartholomeeussen op links weg ; die zette laag voor doel, maar de poging  achter het steunbeen van Jeroen Schryvers ging via doelman Vanhoof in corner.

Dan weer een verwittiging van Bevel.  Een prima actie op links en een perfecte voorzet, die aan de tweede paal nog voorlangs getrapt.

Na goed 20 minuten slalomde Matthew Van Staeyen in het hart van de verdediging, maar zijn lage schuiver met links was iets te zwak om doelman Vanhoof in verlegenheid te brengen.

Wat later een voortreffelijke combinatie  tussen Steve en Wannes Van Elsacker op rechts. Jeroen Schryvers devieerde de lage voorzet niet erg ver naast de eerste paal.

Aan de overzijde kreeg  thuisspeler Matthyssen op hoekschop te veel vrijheid, maar hij demonstreerde de onmondigheid van Bevel, en kopte over.

Goed 5 minuten voor de rust kon Steve Bartholomeeussen met de bal aan de voet oprukken. Via tussenstation Matthew Van Staeyen , kreeg hij de bal aan de grote backlijn terug in bezit. Hij werd niet direct aangevallen , en zijn harde plaatsbal belandde precies in het hoekje, voorbij een kansloze Vanhoof , en zo stond KFCE op een belangrijk moment op voorsprong. (0-1)

Het was belangrijk om met die voorsprong naar de kleedkamers te kunnen trekken, maar 4 minuten later kon dat scenario al naar de prullenmand. Bevel bleef gevaar creëren op de rechterflank: een scherpe voorzet van op rechts ging schijnbaar voorbij alles en iedereen. Thuisspeler Baeten gleed de bal echter vanuit een erg scherpe hoek binnen . Zo gingen de gastheren met een opsteker de rust in.

De 2de helft bleef de thuisploeg met veel energie spelen, en dat bezorgde onze jongens de nodige problemen.  Hendrickx van Bevel ontdeed zich op rechts van Joery Storms en zijn voorzet bereikte Van Den Brande. Die zag zijn poging in extremis afgeblokt worden, en Hendrickx trapte de rebound over.

Op het scorebord was er na genoeg een uur voorbij, wanneer KFCE een hoekschop versiert.  Doelman Vanhoof die mee in het luchtduel ging, kreeg de bal niet bij zich, en  Kristof Roelants  kreeg er zijn voet tussen. Aron Geerts knikte het leer buiten ieders bereik in het hoekje, en we stonden opnieuw op voorsprong. (1-2) Van efficiëntie gesproken. Er was heel wat protest bij de thuisploeg wegens hinderen van de doelman. De beelden van Paul Jacobs tonen aan dat er niet erg veel aan de hand was.

Bevel bleef niet bij de pakken zitten : Zo devieerde Lenaerts direct nadien een voorzet nipt naast , en we konden ook rekenen op een prima interventie van keeper Levy Moorkens die goed uitkwam en de doorgebroken Ooms van een doelpunt hield.

In minuut 75 vond de pas ingevallen Wouters zijn moment gekomen . Hij viseerde met een gemene gestrekte tackle het scheenbeen van Steve Bartholomeeussen , die kermend over het gras rolde.

Vreemd genoeg bestrafte  scheidsrechter Hoeyberghs, die verder goed leidde,  iets wat niet op een voetbalveld thuishoort met geel. De reviewcommissie zou hier een vette kluif aan hebben.

Roodgroen kwam nog één keer in de buurt van de Bevelse goal. Joery Storms werd te veel gehinderd door doelman Vanhoof , en trapte van dicht bij  over.

Ook Levy werd niet meer bedreigd, en zo konden we ietwat gevleid 3 punten bij tellen.

De rode lantaarn gaf in ieder geval stevig en wilskrachtig weerwerk.

Volgende zondag 3 december  ontvangen we  om 14.30 uur KSK Retie  in het  Jef Mertens stadion. Supporters op post!

KFCEZ: Levy Moorkens, Joery Storms, Aron Geerts, Glenn Adriaens, Wannes Van Elsacker, Kristof Roelants, Matthew Van Staeyen, Steve Bartholomeeussen, Wouter Truyen, Jeroen Schryvers en Sam Van Beurden

DOELPUNTEN: 37′ Steve Bartholomeeussen 0-1, 44′ Steffe Baeten 1-1, 59′ Aron Geerts 1-2

GEEL: 59′ Jiri Vanhoof, 75′ Ward Wouters, 85′ Ken Vets, 88′ Daan Stuyven