Zoersel zet ongeslagen heenronde luister bij met klinkende zege
Borsbeek – KFCEZ 2-6 (2-4)

KFCEZ zakte vanmiddag toch enigszins met een bang hartje naar Borsbeek af. De thuisploeg is immers aan een sterk seizoen bezig en bewees de voorbije seizoenen reed meermaals op hun kleine en moeilijk bespeelbare veld een moeilijk te omzeilen klip te vormen. De angst werd nog wat groter wanneer Borsbeek na amper een kwartier vanop de stip op voorsprong klom. Rood-groen speelde echter de beste helft van het seizoen en zette de scheve situatie met 4 treffers nog voor de rust helemaal recht. Zo werd de tweede helft compleet onverwacht niet meer dan een formaliteit.

Jan Dillen nam na een speeldag schorsing zijn vertrouwde linksachterplek weer in terwijl Aron Geerts net op tijd hersteld was om de geblesseerde Gert Wertelaers in het hart van de defensie opnieuw af te lossen. Voorin wilde trainer Serge Crève vooral ‘oorlog en snelheid’ op de flanken en daardoor genoot Sander Verbraeken op links de voorkeur boven Joery Storms. Matthew Van Staeyen behield het vertrouwen als diepe spits en zou dat niet beschamen.

Wie schrikt heeft krijgt meestal kletsen en eens de wedstrijd op gang gefloten was er bij de bezoekers van enige angst dan ook geen spoor meer te bekennen. Zoals het een leider betaamt zette het de wedstrijd meteen naar zijn hand. Sander Verbraeken knalde de eerste kans hoog over en na een subliem pasje buitenkant voet van Jo Wuyts mikte Matthew Van Staeyen overhaast naast. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot Hani Youssef de bal plots diep stak en doelman Tim Goossens Baris Ozturk tegen de grasmat werkte. Scheidsrechter Bart Peeters kon niet anders dan naar de stip te wijzen en Youssef Hani trapte de thuisploeg tegen de gang van het spel in op voorsprong. Meteen het sein voor Zoersel om nog een versnelling hoger te schakelen. Jo Wuyts vond nog wel doelman Yannick Janssens op zijn weg maar Matthew Van Staeyen stond op de juiste plek om de gelijkmaker in doel te koppen. Op aangeven van Steve Bartholomeeussen had Sander Verbraeken al meteen de 1-2 aan de voet maar de linksvoor slaagde er nog in de bal over te mikken. Een bij momenten wervelend Zoersel bleef de kansen echter opstapelen en had nog voor de rust de schaapjes op het droge.  Eerst mocht Niels Verbraeken de bezoekers op voorzet van broer Sander eenvoudig op voorsprong zetten waarna Jo Wuyts een slecht ontzette hoekschop in doel trapte. Luttele minuten later vergreep Arno Bruggeman zich aan Jo Wuyts en ging de bal een tweede keer op de stip. Niels Verbraeken liet de kans niet liggen en trapte KFCEZ naar een veilige 1-4 tussenstand. 6 op 6 vanop de stip trouwens voor de Zoerselse topschutter die ondertussen aan 13 doelpunten zit. Tussendoor kwam de thuisploeg nog een aantal keer goed weg want zowel Sander Verbraeken als Jo Wuyts lieten prima doelkansen onbenut. Vlak voor de pauze toch nog een kleine smet op een schitterende eerste helft wanneer Glenn Adriaens ongelukkig weggleed en Youssef Hani met zijn tweede van de middag weer voor een beetje hoop voor de thuisaanhang wist te zorgen.

Dat laatste sprankeltje hoop verdween meteen na de pauze echter al meteen als sneeuw voor de zon wanneer Steve Bartholomeeussen op zijn eentje bijna gans Borsbeek op een hoopje dribbelde en vervolgens de doodsteek uitdeelde. Een onmondig Borsbeek kwam nog even opzetten maar verder dan een schot van Dieter Chauvaux dat hoog over ging kwam het niet. Het waren integendeel de bezoekers die voor het beste voetbal op de zo gevreesde grasmat bleven zorgen. Zowel Niels Verbraeken als Matthew Van Staeyen weigerden echter te profiteren van een foutje van doelman Yannick Janssens terwijl de Borsbeekse doelman wel bij de pinken was op een vrije trap van Steve Bartholomeeussen. Eén keer mocht ook Borsbeek zich nog eens tonen maar een voor het overige onzichtbare Ozturk vond Tim Goossens op zijn weg. Het slotakkoord was echter voor de leider. Na enkele gevaarlijke hoekschoppen en een prima kans voor de ingevallen Joery Storms mocht de eveneens ingevallen Simon Verhaegen, met zijn allereerste treffer voor Zoersel, de spreekwoordelijke kers op de taart plaatsen: 1-5. Niet toevallig kwam de assist van Steve Bartholomeeussen die daarmee al aan 8 stuks zit.

Door deze overtuigende zege sluit KFCEZ de heenronde ongeslagen af en mag het zich terecht de verdiende herfstkampioen noemen. De echte prijzen worden echter pas op het einde van het seizoen uitgedeeld. Volgende week start al meteen de terugronde met opnieuw een uitwedstrijd. Dan trekt rood-groen naar Massenhoven dat vanmiddag een 1-7 rammeling kreeg van ploeg in vorm Zandvliet. Een gewond dier én een staartploeg: niet meteen de geliefde cocktail voor rood-groen maar wie titelambities koestert moet dergelijke wedstrijden tot een goed einde brengen.

PJZ

KFCEZ: Tim Goossens, Jan Dillen,  Aron Geerts, Glenn Adriaens, Sonny Adriaens, Kristof Roelants, Niels Verbraeken (75′ Joery Storms), Steve Bartholomeeussen,  Jo Wuyts, Matthew Van Staeyen (78′ Simon Verhaegen) en Sander Verbraeken (75′ Wouter Truyen)

DOELPUNTEN: 15′ 1-0 Youssef Hani, 20′ 1-1 Matthew Van Staeyen, 31′ 1-2 Niels Verbraeken, 36′ 1-3 Jo Wuyts, 38′ 1-4 Niels Verbraeken (pen), 44′ 2-4 Youssef Hani, 48′ 2-5 Steve Bartholomeeussen, 89′ 2-6 Simon Verhaegen

GEEL: 15′ Tim Goossens, 66′ Emre Gunes