Rood-groen wint overtuigend en staat zo opnieuw aan de leiding!
Herselt – KFCEZ 0-6 (0-2)

Op zaterdagavond zakten we af naar het sportcomplex van KFC Vrijheid Herselt . De thuisploeg verblijft met 5 op 21 in de onderste regionen van het klassement, maar had het in de laatste 2 wedstrijden uit bij Merksplas en Weelde niet onaardig gedaan. Bij KFCEZ was “Witte” Roelants niet hersteld van zijn spierblessure van het voorbije weekend. Trainer Crève liet de middenvelders Jossip en Steve een rij zakken, en posteerde Matthew Van Staeyen op positie 10.

Het openingskwartier verliep licht in het voordeel van gastheer Herselt. Zij toonden zich snedig en gedreven en zorgden voor het meeste gevaar. Een diepe bal verraste onze achterlijn, waardoor spits Van Der Auwera alleen op doel afstormde. Glenn Adriaens perste er nog een ultieme tackle naar de bal uit en verhinderde zo een mogelijke achterstand. De thuisploeg had een fout gezien en claimde een strafschop en/of rode kaart. Scheidsrechter Geert Joris zag het zo niet, en eerlijk gezegd, dat was ook onze mening.

Kort daarop een vermijdbare fout net voor de backlijn, en dus een vrije trap op een gevaarlijke plek. De lage, harde trap werd door Tim Goossens met de vuisten uit het doelvlak geranseld. Herselt kwam nog een derde kaar de neus aan het venster steken bij een ingestudeerde lage hoekschop. Geharrewar in de Zoerselse “16” eindigde met een afgeweken bal die pardoes boven op de lat viel. We hadden op achterstand kunnen staan.

Stilaan kwam roodgroen in de match en de bal werd langer in eigen rangen gehouden. Jossip Braspenninckx bracht Joery Storms op links vrij en diens harde voorzet werd ei zo na door de verdediging in eigen doel gedevieerd. Matthew Van Staeyen zorgde na een persoonlijke actie voor een schot net voorlangs en Steve Bartholomeeussen mikte hard op doelman Adriaens.

Op het halfuur lanceerde Joery Storms weer één van zijn gekende voorzetten, Wouter Truyen maakte handig gebruik van de onzekere tussenkomst van zijn tegenstrever en werkte de bal van kortbij binnen. 0-1. Kort daarop stuurt Steve de tot dan toe weinig zichtbare Joren Nuyts in het straatje. Doelman Adriaens uit zijn backlijn,duidelijk te laat op de bal en Joren tegen het gras. De scheidsrechter kan niet anders dan het reglement toepassen en het sluitstuk van Herselt de rode kaart tonen. Niet alleen een mannetje minder voor Herselt, maar een minuut later ook 0-2 achter.

Joery Storms pegelde een kromme bal op doel die de invallersdoelman niet onder controle kreeg. Joren Nuyts was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te koppen. Zijn elfde treffer. Even later echter pech voor Joren: een blessure die hem aan de rust in de kleedkamer hield. Met die comfortabele situatie trokken we de rust in.

Michael Borremans is de vervanger van Joren. Zoals enigszins te verwachten was, trok Herselt de 2de helft in gang met een offensief, in de hoop snel een psychologisch belangrijke tegentreffer te scoren. In de beginfase was het er dan ook niet aan te zien dat roodgroen met een mannetje meer stond te voetballen. Thuisspeler Rely kwam in balbezit in onze backlijn en speelde handig in op de armbeweging van Sonny Adriaens. Een schwalbe die door scheidsrechter Joris met een penalty werd beloond. Vinckx achter de bal, maar Tim Goossens haalde de bal met een beenveeg uit zijn doelvlak. Een belangrijke redding zonder twijfel.

Wat later dacht thuisaanvaller Van Der Auwera om nog een strafschop te versieren, maar zo gul was de scheids ook weer niet. Vanaf dan viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Aan onze linkerkant zorgde Joery Storms voor constant gevaar. Na samenspel met Steve, legde Joery de bal panklaar voor de inlopende Michael Borremans. 0-3 en game over voor de gastheren. In minuut 69 diepe bal op Joery Storms, geen buitenspel, en samen op doel af met Matthew. In feite een wat slordige aflegger, wordt door een tackelende verdediger half onderschept. In de beweging neemt die de bal ook mee met zijn hand, zodat ook Zoersel een penalty beet heeft. “Borre” zet ijzig kalm om en maakt 0-4 (69’).

De lijdensweg van Herselt duurde dan nog 20 minuten . Keer op keer kwam het gevaar van op links. Het is leuk meegenomen dat invallers Jeroen Schryvers (84’) en Jorgen Asselberghs (87’) voor de 0-6 eindstand konden zorgen en zo Herselt verweesd achterlieten.

16 op 24 als nieuwkomer is buiten alle verwachting. Meer nog : KFCEZ is na 8 speeldagen leider. Volgende week zondag om 15.00 uur wacht een verplaatsing naar Weelde , dat met 25 doelpunten gescoord, net 1 goal productiever is dan wij. Dat belooft! Supporters op post!

SS

KFCEZ: Tim Goossens, Mathias De Mulder, Glenn Adriaens, Aron Geerts, Sonny Adriaens,  Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx , Matthew Van Staeyen (75′ Jeroen Schryvers), Wouter Truyen (73′ Jorgen Asselberghs), Joery Storms  en Joren Nuyts (46′ Michael Borremans)

DOELPUNTEN: 30′ Wouter Truyen 0-1, 37′ Joren Nuyts 0-2, 65′ Michael Borremans 0-3 (pen), 69′ Michael Borremans 0-4, 84′ Jeroen Schryvers 0-5, 87′ Jorgen Asselberghs 0-6

GEEL: 47′ Joery Storms, 68′ Sam Rely, 68′ Bram Janssens

ROOD: 36′ Jens Adriaens

SCHEIDSRECHTER: Geert Joris
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Tom Piscaer en Nick Nys