Sterk spelend KFCEZ blijft met lege handen na zinderende openingsmatch
KFCE Zoersel – KFC Linda Olen 1-2 (0-0)

Door aanslepende kwetsuren verschenen slechts twee van de vier Zoerselse aanwinsten aan de start van de competitie. En na 3’ spelen een nieuwe tegenslag voor rood-groen wanneer ook de van Ternesse overgekomen Mathias De Mulder met een hamstringblessure naar de kant moet. Gelukkig besloot good old Jan Dillen er nog een jaartje bij te doen en kon hij al meteen aan de bak.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Olen, Pironet besluit op de paal. Maar ook Zoersel heeft aanvallende intenties en diepe spits Joren Nuyts (vorig jaar nog kapitein/spits bij ’s Gravenwezel-Schilde in eerste provinciale) heeft duidelijk een neus om in de rug van de verdediging te duiken. Bij een eerste poging wordt de Olense keeper wel mooi uitgespeeld, maar mist de afwerking met links wat kracht. Luttele minuten later besluit Nuyts met rechts vol op de paal. De mooiste actie van de eerste helft is een one touch fase Bartholomeeussen – Nuyts – Bartholomeeussen – Storms die maar nipt voorlangs gaat.

Zoersel is baas en een corner die vlak voor doel ‘doodvalt’ kan door de Olense verdediging nog net ontzet worden. Een vrije trap van Storms wordt door Braspenninckx van dichtbij verlengd, maar Olen doelman Mariën heeft nog een supersave in huis. Met de rust in zicht moet ook Tim Goossens nog eens plat wanneer Linda Olen goed schakelt.

Ondanks het warme weer werd ook de tweede helft aan een hoog tempo aangevat, maar voor KFCEZ zou al snel de koude douche volgen … In de 49’ glipt van Roosbroeck door de Zoerselse verdediging en neemt zo Goossens te grazen (0-1). Een meer dan verdienstelijk Zoersel geeft echter niet op en blijft hoog spelen. Een poging van Braspenninckx op voorzet van Roelants treft de deklat. Maar ook Olen maakt gebruik van de ruimte en het is duidelijk dat er nog doelpunten zullen vallen. Zo komt Nuyts nog alleen voor de keeper, maar Kenny Mariën speelt werkelijk een berenmatch vandaag. Spijtig genoeg voor rood-groen valt de verwachte goal evenwel aan de verkeerde kant. Een aarzeling in de Zoerselse defensie is genoeg voor Pironet om de score in de 74’ op 0-2 te brengen.

Boeken toe zou je denken maar een wilskrachtige thuisploeg blijft ervoor gaan en wordt in de 78’ minuut dan toch beloond na een vrije trap van Steve Bartholomeeussen (1-2). Zoersel ruikt nu de gelijkmaker maar Wouter Truyen is te verrast om zijn volley met links te kadreren. Glenn Adriaens probeert het nog met een afstandsschot en Joren Nuyts komt een teen te kort op een voorzet/schot van de goed ingevallen Jeroen Schryvers. Maar het mocht blijkbaar niet zijn vandaag …

Geen punten dus voor de promovendus in deze opener, maar als dit een voorproefje is van het voetbal dat we dit seizoen te zien zullen krijgen laat dit alvast het beste veronderstellen …

KFCEZ: Tim Goossens, Mathias De Mulder (4′ Jan Dillen), Glenn Adriaens, Aron Geerts, Sonny Adriaens, Kristof Roelants, Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx (73′ Jeroen Schryvers), Wouter Truyen, Joery Storms en Joren Nuyts

DOELPUNTEN: 49′ Jens van Roosbroeck 0-1, 74′ Xander Pironet 0-2, 78′ Steve Bartholomeeussen 1-2

GEEL: 61′ Joachim Heremans, 65′ Kristof Roelants, 69′ Jossip Braspenninckx, 77′ Nils Vertessen