KFCEZ – K Mariaburg VK 3-3 (3-1)

Het zwoele zomerweer had plaats geruimd voor een fikse regenbui en die extra zuurstof inspireerde beide teams om een vliegende start te nemen.  Jens Fraeyman mikte al meteen een reuzekans van kortbij over en kort daarna ging de bal aan de overzijde na handspel op de stip.  Joery Storms zette de elfmeter feilloos om en scoorde zo voor de derde wedstrijd op rij.  Het scenario van de openingsminuten werd halfweg de tweede helft nog eens overgedaan.  Opnieuw liet Jens Fraeyman een prima kans onbenut waarna Dennis Van Hofstraeten in de kluts met het nodige geluk een voorzet van Keane Tomboy in doel devieerde.  Mariaburg liet echter niet over zich heen lopen maar Simon Van Cant stuitte op een sterke Levy Moorkens.  En wanneer de Zoerselse doelman dan toch kansloos was, haalde Maarten van der Burgt de inzet van diezelfde Van Cant nog net van de doellijn.  Het Zoerselse geluk kon niet blijven duren en uit de daaropvolgende hoekschop kopten de bezoekers dan toch de dikverdiende tegentreffer tegen de touwen.  Lang duurde de bezoekende vreugde echter niet.  Met een schitterende solo zette Steve Bartholomeeussen KFCEZ immers al snel weer op een dubbele voorsprong.  Jens Fraeyman kreeg andermaal een niet te missen kans maar dit keer deed de dwarsligger zijn naam alle eer aan.  Michael Achtergael devieerde een voorzet nog bijna in eigen doel en met een kopbal van Dennis Van Hofstraeten die over ging, maakte scheidsrechter Sven Osier na 45 minuten een einde aan een boeiende eerste helft.

Na de pauze kregen de toeschouwers een andere wedstrijd te zien.  Op uitzondering van Levy Moorkens, Matthias Van Den Neste en de kort voor de pauze reeds voor Dieter Van Eyndhoven ingevallen Jan Dillen stuurde trainer Serge Crève een volledig nieuw team het veld op.   Ook Mariaburg wisselde naar hartelust en dat kwam het spelpeil niet bepaald ten goede.  KFCEZ verloor de grip op de wedstrijd al knalde Jeroen Schryvers na een uitbraak van David Sebastiao de beste kans na de pauze nog wel op de lat. Voor het overige moest het jonge Zoersel vooral verdedigen en toezien hoe Mariaburg uit het overwicht nog twee doelpunten puurde waardoor dit oefenduel tussen de twee reeksgenoten uit derde A op een billijk gelijkspel eindigde.  Begin september mogen beide ploegen op herkansing.  Dan staan in het Jef Mertensstadion 3 belangrijke competitiepunten op het spel.

KFCEZ: Levy Moorkens, Maarten van der Burgt (46′ Lennert Van Doninck), Jo Wuyts (46′ Ben Van De Walle), Sonny Adriaens (46′ Sander Verbraeken), Dieter Van Eyndhoven (42′  Jan Dillen), Matthias Van Den Neste, Steve Bartholomeeussen (46′ Rutger Van Doninck), Philippe Biernaux (46′ Wouter Truyen), Joery Storms (46′ Jorne Smits), Keane Tomboy (6′ David Sebastiao) en Dennis Van Hofstraeten (46′ Jeroen Schryvers)

DOELPUNTEN: 5′ 1-0 Joery Storms (pen.), 22′ 2-0 Dennis Van Hofstraeten, 30′ 2-1 x, 34′ 3-1 Steve Bartholomeeussen, 66′ 3-2 x, 79′ 3-3 x

SCHEIDSRECHTER: Sven Osier

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Aleksander Dzech en Jan Severeyns

GEEL: 38′ Philippe Biernaux, 41′ Michael Achtergael, 60′ David Sebastiao, 64′ x