Oelegem bezorgt juniors fikse kater
KSK Oelegem – KFCE Zoersel 2-2 (0-2)

Zaterdag 13.45 was het verzamelen geblazen aan de Kapelstraat, de ene junior had al kleinere oogjes als de andere. Het was duidelijk dat Waksation de dag voordien weer enkele slachtoffers had geëist. Het toeval wou dat we net als vorig jaar ook nu weer tegen de laatste speelden de dag na dit topfeestje, dit deed niet het beste vermoeden.

Geen verrassingen in de basis, Mitch werd fit genoeg bevonden en stond in doel. De verdediging bestond uit de klassieke 4 namen: Jeroen-Dieter-Michiel-Floris. Op het middenveld liepen Siebe-Olaf- Joaquin en voorin moesten Pieter-Boudewijn en Jordi voor de nodige doelpunten zorgen.

De juniors starten onder toeziend oog van ASV Geel speler Jasper Van Der Heyden gretig aan de wedstrijd: combinatie over rechts tussen Olaf en Jordi, laatstgenoemde gooit voor richting tweede paal en daar kopt Jeroen de bal in het zijnet. Enkele minuten later een korte corner, de bal belandt voor de voeten van Joaquin maar hij krijgt de bal niet voorbij de Oelegemse goalie. De Zoerselse belegering gaat lustig verder, Siebe met een goed aangesneden vrije trap, de mee opgekomen Dieter werkt de bal met hoofd en schouder over doel. Tussendoor is doelman Mitch bij de pinken op een lage schuiver. Na een kwartier komt rood-groen verdiend op voorsprong. Een bedrijvige Joaquin met een snelle ingooi in de loop van Jordi, deze passeert zijn man en geeft strak voor, daar staat Pieter en die werkt met wat hulp van een Oelegems lichaam de bal in doel. De volgende Zoerselse aanval is opnieuw raak, Michiel met een perfecte lange bal in de loop van Boudewijn, hij speelt de bal (vanuit buitenspel?) tussen de benen van de doelman 0-2! Even later is Boudewijn daar opnieuw na een mooi uitgespeelde aanval, helaas houdt de goalie nu wel zijn benen dicht. Dit is het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Oelegem start de tweede helft stevig, dit kan je geheel letterlijk nemen. Met enkele stevige duels laten ze Zoersel merken dat ze zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Toch is het eerste gevaar voor de bezoekers. Mooie aanval over rechts, Ward speelt de bal perfect in de loop van de mee opgerukte Floris, en hij pakt uit met een voorzet-schot, maar de doelman werkt met de nodige moeite de bal in hoekschop. De rest van de tweede helft is helemaal voor de thuisploeg. In de 60’ verhinderd doelman Mitch Oelegem van de aansluitingstreffer. Hij duikt perfect in de voeten van de Oelegemse spits. 5’ later is het toch raak. Een onterecht toegekende hoekschop wordt aan de tweede paal binnengekopt. 1-2. De juniors lijken hun beste krachten de avond voordien verspeeld te hebben en zelfs eenvoudige combinaties lukken niet meer. Toch lijken ze voorsprong vast te kunnen houden. Dit mede dankzij een sterk keepende Mitch die tot 2x toe de Zoersele meubelen red. 3’ voor tijd krijgt Oelegem dan toch wat het verdient. Na een mooie aanval over rechts wordt de bal voorbij een kansloze Mitch geplaatst en zo bezorgt Oelegem de juniors een extra kater.

En zo lijkt de combinatie Waksation + rode lantaarn stilaan het zwarte beest van de juniors te worden. Wat alles nog extra pijnlijk maakt is dat net als Lille vorig jaar ook Oelegem hun eerste punt tegen ons pakt.

Genoeg over afgelopen weekend, zaterdag wacht onze een stevige wedstrijd tegen de City Pirates Merksem. Kom op gasten we hebben iets recht te zetten!!!