Zoersel alleen leider na overtuigende 0-5 zege
KSV Oud-Turnhout – KFCEZ  0-0 (0-5)

In de slipstream van 7 koplopers in het klassement zakte KFCEZ afgelopen zaterdag af naar het fraaie complex van Oud-Turnhout. Sportief gaat het de plaatselijke rood-groene armada momenteel minder voor de wind: hekkesluiter met 1 op 15 op de teller. Op papier zou je kunnen spreken van een haalbare kaart, maar we wisten best dat zoiets al eens kan tegenvallen.

Het eerste kwartier verliep licht in het voordeel van onze jongens: het degelijke samenspel leverde veel balbezit op zonder dat er echter openingen werden gevonden in de verdediging van de thuisploeg. Na verloop van, tijd sloop er meer en meer afval in ons spel en nam de enthousiaste thuisploeg stilaan wat over. Niet dat er veel echte kansen te noteren vielen. Met enige goede wil konden we een kopbal die overzeilde als kans bestempelen, maar even over het halfuur dwong de thuisploeg een vrijschop af op ruim 20 meter van kooi van Tim Goossens. Nick Geudens vlamde het leer staalhard naar de linkerbovenhoek, maar Tim pareerde knap met de vuisten. Langs de bezoekende zijde was een te zwak schot in de handen van thuisdoelman Claessen het enige wapenfeit. 0-0 bij de rust: dat moest beter na de pauze om uitzicht te houden op puntengewin.

Dat was gelukkig ook het geval. Geen 5 minuten ver in de tweede helft slalomde Steve tot aan de linkerzijde van het veld en bereikte met links spits Joren Nuyts. Eén controle en een lage schuiver later stond de 0-1 op het Oud-Turnhoutse scorebord. Even later wel appel voor strafschop toen een plaatselijke aanvaller door Sonny Adriaens getackeld werd. Ref Stremersch wuifde kordaat die mening weg. In minuut 66 kreeg Wouter Truyen de bal toegspeld op rechts en liet de linksachter van Oud-Turnhout ter plaatse. Zijn voorzet bereikte Steve Bartholomeeussen voorbij de tweede paal. Een prima controle en dito afwerking: 0-2. De moedige thuisploeg leek uitgeteld en dat was al helemaal het geval toen de thuisgoalie 2 minuten later een lastig afstandsschot van Steve niet onder controle kreeg en de goed gevolgde Joery Storms de 0-3 binnen trapte.

Onmiddellijk daarna kreeg bij Oud-Turnhout Nick Geudens zijn 2de gele kaart en daarmee zag men alle kansen op puntengewin wegsmelten. Kristof Roelants nam nog een lage corner in één tijd op de slof en zag de bal via een medespeler naast gaan. Minuut 78 dan: Joery Storms schilderde vanop zijn vertrouwde linkerflank een voorzet tot bij Joren Nuyts, die met een erg fraaie kopbal de 0-4 lukte en nog wat zout op de wonde van de thuisploeg strooide. KFCEZ speelde de laatste 10 minuten dominant en zonder zorgen verder uit. Joery Storms en de ingevallen Jorgen Verbraeken misten op een haar de 0-5. Die kwam er uiteindelijk ook zo’n 5 minuten voor affluiten. Matthew Van Staeyen trok met de bal aan de voet een aantal thuisspelers mee en wist vanop rechts goed voor te zetten waar Joren Nuyts met zijn derde van de avond, en zijn negende van het seizoen, de emmer der vernedering voor de thuisploeg volmaakte.

Met fierheid kunnen we zeggen dat we de start in tweede provinciale allerminst gemist hebben. Meer nog: na de onwaarschijnlijke reeks van uitslagen op zondag prijkt rood-groen zowaar op de eerste plaats in het klassement. We leven op een wolk, om zo te zeggen, maar… voeten op de grond houden.

Op zondag 9 oktober om 15.00 uur ontvangen we in het Jef Mertensstadion KSK Merksplas, dat voor het seizoen zijn ambitie niet onder stoelen of banken stak.

Supporters op post!

SS

KFCEZ: Tim Goossens, Jan Dillen (36′ Matthew Van Staeyen), Glenn Adriaens, Aron Geerts, Sonny Adriaens (62′ Gert Wertelaers), Kristof Roelants, Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx , Wouter Truyen, Joery Storms (83′ Jorge Verbraeken)  en Joren Nuyts

DOELPUNTEN: 49′ Joren Nuyts 0-1, 66′ Steve Bartholomeeussen 0-2, 68′ Joery Storms 0-3, 78′ Joren Nuyts 0-4, 86′ Joren Nuyts 0-5

GEEL: 30′ Thomas De Backker, 35′ Pieter Nuyts, 36′ Jan Dillen, 51′ Steve Bartholomeeussen, 53′ Sonny Adriaens, 61′ Dante Geenen, 67′ Nick Geudens,

ROOD: 70′ Nick Geudens (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Filip Stremersch
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Michel Ceuppens en Guy Meerts