Logische puntendeling C-reserven in Pulderbos
KFC Pulderbos C – KFCE Zoersel C 2-2 (0-0)

Na de bolwassing van vorige week tegen De Kempen, is gebleken dat deze ploeg, door omstandigheden, lagere limieten heeft dan vorig seizoen. Een schande hoeft dat niet te zijn, maar een debacle zoals vorige week wil niemand meer meemaken. Daarom waren we het verplicht aan onszelf om te antwoorden op het veld van Pulderbos, altijd een stugge tegenstander.

Speler-trainer Poi Verwilt kampte met een verrekking in de hamstrings en bleef uit voorzorg aan de kant. Ook Sven Eelen was niet beschikbaar, en dus moesten we het plots zonder onze brok ervaring zien te rooien. Gelukkig konden we rekenen op 2 enthousiaste Juniors in de persoon van Siebe Jacops en Bart Soetemans. Siebe startte als rechtsvoor, terwijl Bart Soetemans breker was op de nummer 6-positie. Een basisplaats was ook weggelegd voor Forian Peeters. De man die een week eerder dieper dan ooit in het glas gekeken had, startte op de rechtsachter en had, jawel, geen druppel alcohol meer aangeraakt. Bij deze een pluim voor de beroepsernst van Peeters.

Rood-groen toont van bij het begin veel goede wil, maar het kan niet verdoezelen dat er de jongste weken weinig lijn in het spel zit. Pulderbos van zijn kant blinkt ook niet meteen uit in briljant voetbal, maar de thuisploeg is wel het gevaarlijkst in het eerste kwartier met enkele warrige fases voor de kooi van doelman Verresen. Gelukkig komen de bezoekers zonder kleerscheuren door de moeilijke periode heen. Zoersel komt geleidelijk aan beter in de match. Vooral via de onvermijdelijke Kenneth Goossens kan Zoersel dreigen, terwijl ook Siebe op zijn rechterkant een aantal keer de neus aan het venster steekt. Grote kansen vallen er echter niet te noteren, wel veel strijd en inzet. Net voor de rust komt er toch een dot van een kans uit de lucht vallen voor Zoersel. Kenneth Goossens mag moederziel alleen op de thuisgoalie afgaan, maar een slechte bots verprutst het schot van Goossens. Rusten doen we bij een brilscore in een wedstrijd waarvan je denkt: wie eerst scoort wint.

De tweede helft verandert niet veel aan het spelbeeld. Goed voetbal is er niet al te vaak te zien, maar strijd is er des te meer. Op het uur komen de bezoekers op voorsprong. Nadat Pulderbos de bal achteraan niet goed weggewerkt krijgt, is het zowaar Tom Huysmans die het leer in de netten jaagt met een volley. Voor Huysmans het eerste doelpunt uit zijn carrière, en wat ons betreft mogen er nog volgen. De euforie bij Zoersel wordt alweer snel de kop ingedrukt, want de gelijkmaker laat niet lang op zich wachten. Twee minuten na de openingstreffer staat het weer gelijk, al hing er aan het thuisdoelpunt wel een ferme buitenspelgeur. Tien minuten later krijgt Zoersel wat het helemaal niet verdient. Na een verre inworp kan de bal door de spits van Pulderbos voorbij een kansloze Verresen worden geduwd 2-1. De bezoekers laten het hoofd niet hangen en proberen de bakens te verzetten. Na een lange voorzet van Jan Soetemans kan Kenneth Goossens koppen op doel, maar hij raakt het leer niet lekker waardoor de kans verkeken wordt. Even later mag diezelfde Soetemans een vrije trap nemen vanop een niet onaardige plek, maar hij jaagt het leer een meter over de goal. In de absolute slotfase wordt Joeri Van Winckel de held van de namiddag. Na een hoekschop van Jorik Jacops komt de afvallende bal voor zijn mindere rechter, maar toch weet hij er raad mee. Met een precieze plaatsbal schiet hij het leer voorbij de keeper 2-2, meteen ook de eindstand.

We onthouden vandaag vooral de strijdlust die we vandaag getoond hebben. Als die wekelijks aanwezig is, dan kunnen we het nog vele ploegen moeilijk maken.