Ternesse B – KFCE Zoersel (U21) 1-3 (1-1)

Na het verlies vorige week tegen de City Pirates (foto boven) moest er gewonnen worden op het kunstgras van Ternesse om de aansluiting met de top 3 niet te verliezen. Gelukkig viel er weer wat goed nieuws te melden, Ruben Wetzels maakte zijn debuut voor de juniors en ook David Novali was weer hersteld. Laatstgenoemde lag vorige week nog ziek in bed met de symptomen van ebola, uiteindelijk bleek het om een griepje te gaan.

De wedstrijd start met een korte studieronde, waarbij beide ploegen beide 1 grote kans bijeen voetballen. Eerst pakt David uit met een afstandsschot die met de nodige moeite over de lat geduwd wordt. Even later is Ternesse dicht bij het openingsdoelpunt, de Zoerselse defensie wordt even zoek gespeeld, maar gelukkig verdwijnt de bal via het lichaam van doelman Mitch tegen de lat. Langzamerhand worden onze juniors beter en een doelpunt blijft dan ook niet uit. David met een hoekschop richting eerste paal, Bart krijgt de bal met een gelukje tot bij Siebe en deze schiet uit de draai de bal op de doelman. Deze krijgt de bal niet meteen onder controle waarna Siebe de bal in zijn gekende stijl over de lijn frommelt. Statistieken hebben al vaker bewezen dat de eerste 5’ na een doelpunt gevaarlijk zijn. Enkele minuten later hangen dus ook de bordjes weer in evenwicht. Na een mooi uitgespeelde aanval van de thuisploeg, neemt de spits Mitch te grazen met een gekruist schot. Dan is het uitkijken naar het debuut van Ruben Wetzels, helaas is deze maar van korte duur. Na een duel loopt hij blessure op en helaas is het dan ook einde wedstrijd. We hopen alvast dat het niet te ernstig is. Vlak voor rust krijgt Michiel de kans op de 1-2. Hij zet 2 man opzij en schiet dan vanuit een scherpe hoek op de doelman. Achteruit leggen had hier een betere optie geweest, maar wie wilt er nu niet scoren tegen zijn ex-ploeg?

De tweede helft kan niet beter beginnen, we zijn 5 minuten ver wanneer Floris de bal naar Jorge gooit, deze zoekt spits Boudewijn. In eerste instantie lijkt dit te mislukken maar de kapitein van Ternesse laat zich verrassen en zo is het een koud kunstje voor de Zoerselse topschutter: 1-2. Wat we nadien te zien krijgen van Zoersel is het beste voetbal van dit seizoen. Het laat de bal vlot rondgaan en creëert ook de nodige kansen. Reken daarbij nog eens Dieter, Jeroen en Floris die als back meermaals de achterlijn halen, u kan al wel raden dat Ternesse sterretjes zag. Enige minpunt is dat we vergeten onze kansen af te werken. In de laatste 10 minuten gaat Ternesse volop risico’s nemen. Bijna loont dit, een diepe bal in de rug van de Zoerselse verdediging. De spits van de thuisploeg pakt uit met een mooie lob maar gelukkig brengt de lat redding. Even later beslist Boudewijn dan toch de wedstrijd, Siebe-Jorge en Boudewijn spelen perfect een meerderheidssituatie uit en laatstgenoemde schiet de 1-3 tegen de netten. Meteen ook zijn zesde van het seizoen in 6 wedstrijden. Enkele minuten later volgt dan ook het laatste fluitsignaal en zo gaan de 3 punten mee naar Zoersel.

Het seizoen is nu ¼ ver, we staan op een gedeelde derde plaats 5 punten achter leider City Pirates. Wat we vooral kunnen concluderen is dat alle ploegen bovenaan aan elkaar gewaagd zijn en er dus elke week verrassingen zullen zijn. Hopelijk laten wij ons dit weekend niet verrassen thuis tegen Bevel! Maar als we spelen zoals onze tweede helft vandaag, dan zal dit normaal gezien niet gebeuren!

Doel: Mitch Van Hofstraeten
Verdediging: Floris Deckers – Christophe Bulcke-Michiel Peeters- Jeroen Van Wolput – Dieter van der Wangen
Middenveld: Siebe Jacops – Bart Soetemans- Joaquin Heye – Jorge Verbraeken- Olaf Brangers
Aanval: Boudewijn Brusselaers- Boris Verbruggen – Ruben Wetzels – David Novali Sebasteao