U12B 12 sep 2015 Zoersel B – Brasschaat

Net zoals een week eerder overrompelde de tegenstander tijdens de eerste speelminuten de Zoerselse pluimgewichten met krachtig voetbal. Bij de tweede Zoerselse counter was het echter al prijs. Jacob speelde met een mooie pass Quinten W. aan die de Brasschaatse keeper vergeefs deed uitkomen. 1-0, het startschot voor een sterke Zoerselse periode.

Kort na het openingsdoelpunt werd een volgende kans van Quinten nog net van de lijn gekeerd en Jacob zijn vrijschop was hetzelfde lot beschoren.

Dat ronde ding wil niet over de lijn róllen, dan zal ik hem maar meteen in de winkelhaak keilen, las ik in Sanders ogen. En zo geschiedde. Een heerlijke 2-0 was het.

Op het einde van het eerste deel haalde men ook bij Brasschaat nog eens de moker boven. Robbe kon twee opeenvolgende loeiers nog wegboksen, maar moest zich dan toch gewonnen geven bij de derde poging. Na 15 minuten stond het 2-1 tegen een potig en flink uit de kluiten gewassen Brasschaat.

Het eerste wapenfeit in het tweede kwart was een prachtsave van Robbe, waarna Mats Kyan vond voor de 3-1. Dit was het sein voor Brasschaat om nog maar eens het tij proberen te keren en er volgden enkele hete standjes voor de Zoerselse goal. Met veel kunde, en zo mogelijk nog meer inzet, werden de ballen stuk voor stuk door de Zoerselse verdedigers weggewerkt.

Maar ook Zoersel bleef z’n kansjes krijgen. Quinten W. legde in kwart drie netjes terug op Kyan voor de al veel comfortabeler aanvoelende 4-1. Zoersel kreeg een vijfde maal loon naar (hard) werken toen diezelfde Kyan zijn derde van de namiddag rustig binnentikte na flink doorzetten van Mats.

De beginfase van het laatste kwart was naar goede gewoonte weer voor Brasschaat, maar ook hun beste schot leverde hen voorlopig niets meer op. Dan was Zoersel een pak efficiënter bij de afwerking. Quinten C. wist op te rukken lanks de linkerflank en speelde de bal zuiver in op de volledig vrijstaande Mats. Bij 5-1 mag je al eens iets proberen dat alleen tijdens de middagspeeltijd gebruikelijk is, en hij devieerde de pass achter het steunbeen netjes in de rechterbenedenhoek. 6-1

De wedstrijd werd afgesloten met een tweede eerredder voor Brasschaat. Carlos, die een uur lang de pittige wedstrijd in goede banen geleid had, bestrafte Zoersels handspel met een laatste vrije trap. De pegel werd rechtdoor voorbij een foutloze Robbe gepoeierd.

6-2, na alweer een mooie collectieve prestatie.

Bij Brasschaat stonden ze pfaff.

spelers: Quinten C., Milan, Kyan, Sander, Jacob, Kobe Verr, Robbe, Quinten W., Mats Verh. en Laurens

U12B 5 sep 2015 Zwarte Leeuw B – Zoersel B

Op verplaatsing gaan bij het grote Zwarte Leeuw is voor het kleine Zoersel toch altijd iets speciaals. Zo denken de supporters er toch over.

Op het veld waren de kleine Zoerselnaartjes slechts één minuut onder de indruk, toen de openingskans maar rakelings voorbij Robbe zijn rechterpaal tegen de betonnen platen verdween. Naarmate het eerste kwart vorderde, nam Zoersel meer en meer het commando over. Er moest gewerkt worden, maar dat gebeurde ook. De flanken leefden zich uit, en de bal ging soms erg vlot van voet tot voet. Na enkele halve kansen zorgde Ilias met zijn eerste van de dag voor de verdiende 1-0 voorsprong.

In het begin van kwart II drukten de leeuwen Zoersel even op de eigen helft en volgde de enige tegentreffer van de wedstrijd.

Hierbij had Zw. Leeuw schijnbaar zijn beste kruit verschoten want Zoersel nam opnieuw het heft in handen en Sander en co smoorden achteraan de schaarser worden tegenprikken vakkundig in de kiem. Nog voor halfweg kon Quinten C. vanuit die oprukkende achterlijn de 1-2 scoren.

In het derde kwart gaf een bedrijvige Ilias de doodsteek met de 1-3 én de 1-4. Kobe, die voordien al een hattrick aan kansen net óp, of net náast de paal gemikt had, stampte vervolgens de 1-5 tegen de netten.

Gedurende de laatste 15 minuten werd de voorsprong verder uitgediept. Jacob schoot op aangeven van Quinten de 1-6 binnen, en Kobe verzekerde zich thuis van een pak chips en een grote cola door nog eens twee keer netjes raak te mikken.

De uitstekende scheidsrechter maakte bij 1-8 een einde aan de wedstrijd, die er ondertussen eigenlijk geen meer was.

Met een ruime zege, en een uitstekende inzet van iedereen, werd het seizoen op een mooie manier ingezet.

In de plaatselijke kantine hing een zwarte leeuw goedkeurend toe te kijken.

Afbeelding

spelers: Ilias, Quinten C., Milan, Kyan, Cédric, Sander, Jacob, Kobe Verr, Robbe, en Quinten W.