U12B temt Zwarte Leeuw

De U12B hebben hun start van de eerste terugronde niet gemist. Na twee verliesmatchen konden ze vandaag terug de zoete smaak (AA-Drink waarschijnlijk) van de overwinning proeven. De leeuwen werden gekooid alvorens ze konden klauwen.

Het verschil werd gemaakt in een sterke eerste helft. De tweede kans van de wedstrijd was meteen raak. Quinten W. haalde de achterlijn, bracht voor doel, en Jacob liet de doelman geen kans. 1-0

Het tweede Zoerselse doelpunt, getekend Thias, was haast een kopie van de openingstreffer. Opnieuw was de assist van de kleine Wilkin.

Nog voor er een kwartier om was, maakte Thias zijn hattrick compleet. Zwarte Leeuw kon daar maar één kans tegenover stellen. 4 – 0 was de terechte tussenstand.

Ook in het tweede kwart konden de jongens uit Rijkevorsel slechts één keer dreigen, via een vrijschop. Zoersel had duidelijk veldoverwicht. Jacob zette Kyan op weg naar de 5-0, en kon in een kluts voor doel ook de 6-0 binnentikken. Waren we op weg naar dubbele cijfers?

Helaas brak de grote rust het elan van de thuisploeg. Er sloop nonchalance in het spel en de kansen bleven uit. Robbe diende zowaar een paar keer in actie te komen, en moest zelfs een bal uit de netten vissen na onzorgvuldig uitverdedigen. Lichtpunt in dit derde kwart was de tweede van de namiddag van Kyan op aangeven van Thias. De laatste aftrap zou gegeven worden bij een 7-1 stand.

Daar bleef het ook bij. Het laatste kwart kantelde de match weer in het voordeel van Zoersel. De verdediging speelde opnieuw foutloos en er vielen terug enkele voldragen aanvallen te noteren. Jacob schoot nog een bal tegen de paal, maar de score uitdiepen zat er niet meer in.

In de catacomben van het Jef Mertens-stadion was het daarna nog even zoeken naar een vrije douche. Meer cooldown was er niet nodig na een makkelijke, maar zeker ook dik verdiende zege.

De leeuwentemmers van dienst waren: Robbe, Quinten C., Sander, Briek, Louis, Quinten W., Jacob, Kyan, Thias en Kobe.