Swingend Zoersel weer een stap dichter bij vierde titel
K Zandhoven SK – KFCEZ 0-5 (0-2)

Het was een koude zaterdagavond, maar verder ideale voetbalomstandigheden voor deze derby. De thuisploeg was bezig aan een reeks van 5 wedstrijden zonder nederlaag(de 3-0 winst tegen Ekeren sprong zeker in het oog), en stond er op gebrand om roodgroen met  puntenverlies op te zadelen. Zandhoven kon de punten trouwens nog gebruiken in de strijd om het behoud.

Onze jongens hadden goed begrepen dat er niet slap mocht begonnen worden en hadden van bij het begin het overwicht. Net voor het kwartier verstuurde “witte” Roelants een diepe bal, die door de rechtsachter van paarswit verkeerd beoordeeld werd. Steve Bartholomeeussen in balbezit en met een mooie passeerbeweging alleen voor doel. Tegen de lage schuiver was geen kruit gewassen: 0-1. Roodgroen hield het commando en halverwege de eerste helft zette Steve zich achter een hoekschop. Kristof Roelants klom hoger dan thuisdoelman Sempels en kopte de 0-2 tegen het net. Roodgroen op rozen! Wat later vergat spits Romand een geschenk van roodgroen te verzilveren: hij besloot te zwak naar het lege doel, zodat Glenn Adriaens nog op de lijn redding kon brengen. Dat was ook het enige aanvallende wapenfeit van de thuisploeg in die eerste helft, waarin KFCEZ een rustig meesterschap aan de dag kon leggen. Zo bracht doelman Sempels nog redding op een verraderlijke boogbal van Matthew Van Staeyen en duwde hij ook een scherpe voorzet van Joery Storms tegen de deklat. Ook een vrijschop van Steve werkte hij over zijn kooi. De 0-2 ruststand was zeker een juiste weergave  van het geleverde spel.

Ook in de tweede helft onderging paarswit de wet van de sterkste en bleef het alarm regelmatig afgaan in de thuisdefensie.  Vooral de infiltraties van Jan Dillen op links bezorgden de gastheren veel problemen. Zo bracht hij  Jossip Braspennincx in stelling, maar al vallend besloot hij over. In minuut 53 had trof roodgroen weer raak: Steve Bartholomeeussen loodste ‘kozze’ Matthew alleen voor doel en die plaatste de bal mooi voorbij de grabbelende thuisgoalie. Geen 10 minuten later ontdeed Jossip zich op links van zijn tegenstrever en passte tot bij Matthew , die met zijn tweede goal de match definitief in zijn plooi legde. Zandhoven KO dus en dat werd zo’n 20 minuten voor tijd geïllustreerd door de 0-5 van alweer Matthew, die daarmee een zuivere hattrick afleverde. Roodgroen vond het dan welletjes geweest en in de laatste 10 minuten stak de thuisploeg nog een paar keer de neus aan het venster. Tim Goossens hield met 2 puike reddingen zijn netten schoon op even veel pogingen van Romand . Deze vijfde clean sheet op een rij deed Tim duidelijk deugd. Scheidsrechter Hannelore Onsea maakte kort daarop een einde aan deze faire derby.

Op zondag 6 maart om 15.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Olympic Deurne ingepland. Kopjes erbij houden, is de boodschap. Supporters op post!

SS

KFCEZ: Tim Goossens, Jan Dillen, Aron Geerts, Glenn Adriaens, Sonny Adriaens (80′ Maarten van der Burgt), Kristof Roelants (72′ Jorgen Asselberghs), Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx, Wouter Truyen (67′ Niels Verbraeken), Joery Storms en Matthew Van Staeyen

DOELPUNTEN: 14′ 0-1 Steve Bartholomeeussen, 24′ 0-2 Kristof Roelants, 53′ 0-3 Matthew Van Staeyen, 62′ 0-4 Matthew Van Staeyen, 70′ 0-5 Matthew Van Staeyen

GEEL: 26′ Nico De Prins, 42′ Wouter Vaneverbroeck, 58′ Wouter Truyen, 72′ Jelle Leysen, 76′ Sonny Adriaens