KFCE Zoersel – KFC Eksel 2-0 (0-0)
Veteranen naar finale beker van België

Na er reeds enkele jaren erg dicht bij geweest te zijn hebben de veteranen zich vanavond verdiend geplaatst voor de finale van de beker van België. Twee doelpunten van Kevin Aertbeliën na de rust bezorgden de thuisploeg het fel begeerde ticket voor de finale. Daarin treft het vrijdagmiddag op het terrein van KFC Nijlen (Ophoven te Nijlen en ook de thuisbasis van ZWE Kessel) Zennester Hombeek.

KFC Eksel was geen onbekende voor rood-groen want amper twee seizoenen geleden stonden beide teams in de kwartfinale ook al eens tegenover elkaar. De Limburgers speelden Zoersel toen van het kastje naar de muur maar vergaten te scoren en kregen tegen alle logica in nog het spreekwoordelijke deksel op de neus.  De manschappen van trainer Luc Wuyts waren dus gewaarschuwd en waren vastberaden dit keer meer weerwerk te bieden. Het feit dat de bezoekers enkele belangrijke pionnen moesten missen was natuurlijk handig meegenomen.

Zoersel hield woord en nam meteen het initiatief in handen. Joël Bartholomeeussen brosseerde de eerste kans op de knikker van Sven Goeman maar doelman Richard Meurs stond op de juiste plek. Bij een ondergaand zonnetje mikte Davy Van De Walle de volgende kans naast terwijl Dirk Van Den Langenbergh zich aan de overkant een waardige vervanger van doelman Philippe Lekeu toonde door de aan buitenspel ontsnapte Koen Beyen te snel af te zijn. Voor het overige beleefde de Zoerselse doelman dit keer een onverwacht rustige avond en was het KFCEZ dat de lakens bleef uitdelen. Zo kwamen de Limburgers goed weg wanneer Tom Peeters Joël Bartholomeeussen op pad stuurde. Kevin Aertbeliën kon dan weer net niet bij een voorzet van Sven Goeman en Stijn Verresen plaatste de bal naast. Met de rust in zicht versierde rood-groen nog twee uitstekende kansen. Een plaatsbal van Ludo Verwilt werd netjes uit de winkelhaak geranseld door Meurs en een kopbal van Stijn Verresen ging rakelings over. En na een vrije trap van Jan Geys mikte Tom Peeters de bal in één tijd naast. Met 0-0 halfweg mochten vooral de bezoekers niet mopperen en leek een ‘omgekeerd’ scenario van enkele jaren geleden in de ondertussen frisse ‘lentelucht’ te hangen.

Zover kwam het echter niet want meteen na de pauze kreeg Zoersel eindelijk wat het verdiende. Sven Goeman zette Davy Van De Walle aan het spurten en diens perfecte voorzet werd aan de eerste paal knap overhoeks in doel gekopt door Kevin Aertbeliën. Zoersel hield de voet op het gaspedaal en vooral Joël Bartholomeeussen bleef een gesel voor de bezoekende defensie. Een verrassende omhaal van de 49-jarige ex-prof ging naast terwijl Tom Peeters en Sven Goeman prima getrapte voorzetten net niet in doel konden koppen. De knapste actie van de avond kregen de toeschouwers tien minuten voor het einde voorgeschoteld. Alweer Joël Bartholomeeussen besloot van diep op eigen helft op avontuur te trekken. Op kracht en snelheid baande hij zich een weg door half Limburg en na een één-tweetje met Kevin Aertbeliën en een perfecte kap leek de 2-0 een feit. Doelman Meurs besliste er echter anders over. Met een gelukje hield diezelfde Meurs ook Sven Goeman van een doelpunt waardoor Eksel mocht blijven dromen van de finale. Doelman Dirk Van Den Langenbergh bedreigen zat er echter niet meer in en wanneer Kevin Aertbeliën kort voor het einde nog maar eens zijn neus voor doelpunten bewees door een kort genomen hoekschop van alweer Joël Bartholomeeussen binnen te knikken was de wedstrijd gespeeld.

Zo mag rood-groen op vrijdag 1 mei vanaf 15 uur in Nijlen tegen Zennester Hombeek strijden om de beker. Supporters op post !