Na een alweer onvergetelijke campagne krijgt KFCEZ vanaf donderdag met de interprovinciale eindronde nog een leuk ‘extraatje’ voorgeschoteld. Eerste tegenstander in deze ‘mini-competitie’ is K. Herk FC.

De Limburgers zagen een sterk seizoen net niet bekroond met de titel. Herk haalde, mede dankzij een vroege uitzege op het veld van de latere kampioen KVK Beringen, het eerste periodekampioenschap binnen en stond bovendien meer dan 100 dagen aan de leiding. Net na de jaarwisseling nam Beringen echter revanche door de topper in Herk met 1-2 te winnen. Sindsdien is Herk voor eigen publiek ongeslagen, maar ondanks 19 overwinningen en 61 punten kwam de ploeg uit Herk-de-Stad 2 punten tekort. In de provinciale eindronde kende Herk geen problemen met het als vierde geëindigde Torpedo Hasselt. Nadat de heenmatch op een 1-1 gelijkspel eindigde klaarde Herk thuis eenvoudig de klus: 5-1 !

Zoersel staat donderdagavond dus al meteen voor een loodzware opdracht. Bovendien heeft het debuutjaar in eerste provinciale heel wat krachten gekost en de hamvraag is dan ook wat er nog in de tank zit. Maar na een nu reeds meer dan geslaagd debuutjaar in eerste provinciale kan KFCEZ deze eindronde alvast zonder enige druk aanvatten want net als vorig jaar geldt dat ‘niets moet maar alles mag’ !

Voor Herk, dat net als Zoersel rood-groen als clubkleuren heeft, is de interprovinciale eindronde niet nieuw. In 2010, toen de Antwerpse clubs nog niet aan deze eindronde deelnamen, bereikten de Limburgers na overwinningen tegen Bièvre en Opwijk zelfs de finale. Ondanks een 0-5 nederlaag tegen Montegnée promoveerde het toch naar nationale. Daar verbleef het twee seizoenen waarna het opnieuw naar provinciale degradeerde. Daar vertoeft het, op uitzondering van die twee jaar, reeds 20 opeenvolgende seizoenen.

En ook vorig jaar nam Herk nog deel aan de interprovinciale eindronde. Het moest wel tot de laatste speeldag wachten om thuis tegen Lille (5-1) het enige puntengewin te laten optekenen.
Die prestatie willen ze donderdagavond in het eigen Maurice Baens Stadion (Pikkeleerstraat in Herk-de-Stad) ongetwijfeld overdoen. Aftrap om 20 uur !

Print Friendly, PDF & Email
Share