Zwakke C-Reserven kloppen Vorselaar
KFCE Zoersel C – OG Vorselaar 4-1 (1-1)

Na de veldslag van vorige week in Hezewijk, kregen we vandaag met Vorselaar een tegenstander van een lichter kaliber voorgeschoteld. Makkelijk zou het niet worden, al was het maar omdat de weergoden beslisten om het kwik tot 27 graden te laten stijgen vanmiddag.

Van bij het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat de zon beide ploegen lam legt. Geen enkele deftige aanval valt er te noteren. Slechte controles, misverstanden en foute passes daarentegen zijn wel alomtegenwoordig aan beide kanten. Het zijn de bezoekers die halfweg de eerste helft op voorsprong komen, na een fase waarin zowat alles misliep. Gelegenheidsverdediger Kenneth Goossens pakt uit met een ongelukkige terugspeelbal waardoor de spits van de bezoekers alleen op de kooi van Verresen mag afgaan. Verwilt en Wuyts zetten de achtervolging in en pakken uit met tackles die hun doel missen en hen enkel een stevige brandwonde oplevert op de bil. Als in laatste instantie doelman Verresen ook nog eens naast de bal maait, is het voor de spits van Vorselaar niet meer moeilijk om de bal in het mandje te leggen 0-1. Zoersel probeert wel maar krijgt geen fatsoenlijke aanval in mekaar geknutseld, tot net voor de rust. Na een voorzet vanop de flank kan Sean Vanuffelen zijn bol tegen het leer zetten en staan de bordjes weer gelijk 1-1. Met deze gelijke stand en 5 kilo zweet in het tenue kunnen onze jongens gaan rusten.

Een donderpreek van Verwilt tijdens de rust brengt weinig zoden aan de dijk. De warmte blijft zijn tol eisen en is geen bondgenoot in de zoektocht naar een beter spelniveau. We moeten al diep naar de tweede helft vooraleer er nog eens iets te noteren valt. De ongelukkige Kenneth Goossens wist zijn foutje van eerder in de wedstrijd uit door onze jongens op voorsprong te zetten 2-1. Vorselaar schakelt meteen over op powerplay en zet de grote middelen. Het posteert voorin een adonis van 2 meter lang en 2 meter breed, die tot dan de hele tijd achteraan gespeeld had, en schakelt over op de lange bal. Gevolg is dat de defensie van Vorselaar plots verandert in visnet met wel erg grote gaten, terwijl het voorin geen gevaar kan creëren. Zoersel profiteert gretig en via opnieuw Kenneth Goossens en Sean Vanuffelen staat het plots 4-1, meteen ook de eindstand.

Het spel deed pijn aan de ogen. Zij die 90 minuten lang op ons hebben gekeken willen we bedanken voor hun moed en doorzettingsvermogen. Het positieve aan de zaak is dat we opnieuw aanknopen met de overwinning, en ook dat het volgende week in Noordstar enkel maar beter kan. De punten zijn er al, als we nu ook nog eens deftig beginnen te voetballen dan wordt het moeilijk om onze trein af te stoppen komende weken.