Zoerselse juniors in extremis voorbij Rochus Deurne
KFCE Zoersel – Rochus Deurne 3-1 (1-1)

Op een perfect liggend B-veld mochten de juniors zaterdag Rochus Deurne bekampen. De mannen van’t stad verloren vorige week met zware cijfers en hadden iets recht te zetten.  Toon Van der Burgt had de nodige kopzorgen; Jeroen van Wolput en Jorge Verbraeken moesten in extremis de Reserven A versterken. Hierdoor beschikte hij over slechts 10 juniors, gelukkig konden we rekenen op 2 scholieren: Elliot Tondu en Thomas Peeters .

David Novali Sebastiao, onze Angolese Belg sukkelt met de hamstring, maar werd fit genoeg bevonden om in doel te staan. Dit deed hij, zoals het een Afrikaanse doelman zich betaamd, met de nodige show. Daarnaast stond Boris op linksachter, niet zijn favoriete positie, maar toch deed hij zijn job met verve.

Deurne begon in overdrive aan de wedstrijd, het liet de bal snel rondgaan, maar dit zonder echte kansen te creëren. Snel werd duidelijk dat ze dit tempo niet konden vasthouden waardoor we beter in de wedstrijd kwamen. Combinatie over links tussen Siebe en Boudewijn, de laatstgenoemde schiet vervolgens op de doelman. In de daaropvolgende fase krijgt Pieter de bal, geïnspireerd door Phillipe Biernaux controleert hij de bal met rechts om dan in één tijd met links te besluiten. Helaas gaat de bal net voorlangs. Zoersel gaat verder op zijn elan. Hoekschop Siebe, Joaquin met een kopbal, maar de paal verhindert de 1-0 voorsprong.

Wie wereldgoals wilt zien, moet zeker eens naar Zoerselse velden afzakken. Deze keer was het Boudewijn Brusselaers met een werkelijke beauty! Siebe met een snelle ingooi  naar Boudewijn, die ontdoet zich van zijn tegenstrever om vervolgens uit te pakken met een lob-schot vanop 30 meter, perfect onder de lat binnen. 1 minuut later is Boudewijn daar weer, nu van iets dichterbij, maar de bal gaat nipt over. Zoersel drukt door, maar vindt enkele malen het doelkader op zijn weg. 10’ voor rust weer een aanval van rood-groen, centrale verdediger Dieter spurt mee het veld over om dan één-tegen-één met de doelman op de paal te besluiten… De daaropvolgende aanval van Deurne is wel raak, onze jongens staan uit positie en David wordt met een gekruist schot geklopt: 1-1. Meteen ook de ruststand.

De 2de helft was niet veel soeps, lange tijd was de geweldige panna achter het steunbeen van een Deurne-speler het enige te vermelden hoogtepunt. Boudewijn was het slachtoffer van dienst.

Kantelpunt in de wedstrijd was de uitsluiting voor de bezoekers. Eén van hun spelers gaat iets te driest in op Olaf en incasseert zo zijn 2de gele kaart. Met nog 15’ te spelen voert Zoersel de druk op. Joaquin controleert de bal op de borst en pakt uit met een vluchtschot net over. Even later bezorgt David de Zoerselse bank bijna een hartstilstand. Hij wil iets te mooi uitvoetballen en speelt de bal in een bezoekende voet, deze trapt meteen op doel. Gelukkig staat nu ook voor Deurne de paal in de weg.

5’ minuten voor tijd loont de Zoerselse druk, Siebe speelt de bal in naar Dieter (die ondertussen op de linksvoor-positie was gaan spelen) deze haalt furieus uit en de 2-1 hangt tegen de netten. In de slotminuut een vrije trap voor Rood-Groen. De bal gaat voorbij iedereen, gelukkig kan Boudewijn het leer met een omhaal terugbrengen en aan de 2de paal kopt Pieter de gevleide 3-1 binnen.

De eerste 3-punter is binnen, het spel was niet super, maar moeilijke wedstrijden winnen is ook een kwaliteit. Nu een weekje rust, hopelijk recupereren we enkele spelers zodat we binnen 2 weken op volle sterkte VC Wijnegem kunnen bekampen.

Doel: David Novali Sebastiao
Verdediging: Boris Verbruggen – Dieter Van Der Wangen – Christophe Bulcke- Floris Deckers –Michiel Peeters
Middenveld: Olaf Brangers – Joaquin Heye – Siebe Jacops
Aanvallers: Pieter Schrijves- Eliot Tondu- Thomas Peeters – Boudewijn Brusselaers