Reserven C houden stand in Hezewijk
Hezewijk B – KFCE Zoersel C 4-4 (1-2)

Na de comebackzege, van 0-2 naar 3-2 tegen Broechem, stonden we vanmiddag voor een stevige verplaatsing naar Hezewijk. Ook deze week moest coach Poi Verwilt weer volop puzzelen om een stevig elftal te kunnen neerpoten. De opvallendste naam in de kern van KFCEZ was die van Kiri Nabavieh, een man waarover we toch het één en ander kunnen vertellen. Laat ons beginnen bij zijn voetballende kwaliteiten. Kiri staat bekend om zijn technische bagage, zijn voetbalinzicht en zijn enorme killerinstinct aldus insiders. Bovendien ontpopte Kiri zich de laatste jaren tot een man die regelmatig lange afstanden afmaalt in loopwedstrijden. Daarnaast had hij deze week een erg opwindend tandartsbezoek achter de rug, waardoor de verwachtingen rond zijn persoon hoog gespannen waren voor de wedstrijd. Naast Kiri maakten ook Andy Kik en Jorik Jacops voor het eerst hun opwachting dit seizoen. Tot slot konden we ook weer rekenen op good old Joël Bartholomeeusen.

Poi Verwilt stuurde zijn ploeg in een assymetrische opstelling het veld op. Op die manier kon er op aanvallend vlak de gouden driehoek Kiri-Andy-Joël gecreëerd worden, waarbij Kiri als valse rechtsbuiten eigenlijk een soort tweede nr 10 werd naast Andy Kik, zodat Stijn Van Hofstraeten met zijn loopvermogen de rechterflank voor zijn rekening mocht nemen. Uit de vorige passage mag blijken dat er ook bij de C-reserven deftig over tactiek wordt nagedacht.

Van bij het eerste fluitsignaal moet Zoersel de wedstrijd ondergaan. Hezewijk brengt mooi en verzorgd voetbal en laat rood-groen achter een ongrijpbare bal lopen. De bezoekers komen er maar zelden uit en raken niet in hun ritme. De openingstreffer valt dan ook aan de kant van de thuisploeg na een mooie aanval 1-0. Wat onze jongens ook proberen, Hezewijk blijft de wet dicteren. Het doelpunt van Zoersel komt dan ook een beetje uit de lucht gevallen. Na een hoekschop van Joël Bartholomeeusen komt de bal uit het pak. Jan Soetemans staat op de 16 en twijfelt niet. Hij legt het leer voor zijn linker en schiet de bal voorbij de doelman in de benedenhoek: 1-1. Zoersel tankt vertrouwen uit de gelijkmaker en neemt het commando zowaar even over en met resultaat. Na een voorzet vanop rechts is het Kiri die de bal al vallend op de slof neemt. De thuisgoalie is kansloos maar de bal ketst gelukkig voor Hezewijk op de buitenkant van de paal. Enkele minuten later zet Joël zich achter een hoekschop. Jorik Jacops veert tegen alle verwachtingen in hoog op en buffelt de bal perfect voorbij de keeper 1-2. Verdiend was de voorsprong misschien niet, maar de efficiëntie waarmee we afwerkten mocht er wel wezen. Na het tweede doelpunt moet rood-groen het initiatief opnieuw aan de thuisploeg laten, zonder gevolgen. De 1-2-score is de ruststand.

Na de rust begonnen wellicht de twintig dolste minuten van komend seizoen. We zijn nog geen 5 minuten bezig wanneer Joël, weer hij, Poi Verwilt diep stuurt. De bal lijkt iets te hard te zijn gegeven, maar door een misverstand tussen doelman en verdediger kan Verwilt er zijn kattepoot nog tussensteken en staat het 1-3. Zoersel gaat meteen verder op dat elan, want luttele minuten later tekent Verwilt al voor zijn tweede van de namiddag. Na een warrige fase voor doel is het Verwilt die het juiste gaatje vindt: 1-4. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar Hezewijk geeft niet de indruk van een geslagen hond te zijn. Als een tank rollen ze nu over de Zoerselse verdedigingslinies heen op zoek naar doelpunten. De 2-4 blijft niet lang uit, al werd deze wel gescoord vanuit buitenspel. Hezewijk vat nog meer moed en blijft er vol overgave tegenaan gaan. Bij de bezoekers is het pompen of verzuipen, maar de aansluitingstreffer is al snel een feit 3-4.

Even later krijgt Tom Huysmans dé kans om ons opnieuw wat ademruimte te geven. Net als vorige week slaagt hij er echter weer in om een bij een niet te missen kans de bal naast te schieten, een toch wel unieke prestatie. Deze keer had hij geen last van de druk, maar was het veld de boosdoener. Deze misser breekt Zoersel zuur op, want even later hangen de bordjes in evenwicht 4-4. Iedereen denkt dat onze C-jongens nu klaar zijn voor de slachtbank, want 25 lange minuten moeten er nog gespeeld worden. Hoewel Zoersel op sterven na dood is, kunnen onze jongens op karakter toch nog dat ene puntje vasthouden. Op die manier wordt er weer een wedstrijd aan onze ongeslagen reeks toegevoegd. Volgende week komt Vorselaar op bezoek. Hopelijk kunnen we dan terug aanknopen met de zege. Arrivederci!