Halle – Zoersel, de derby match van dit seizoen.

Met 4 op een rij en een sterk Halle voor de boeg kan dit wel de match van het jaar worden.

Deze keer zijn onze spelers wel wakker en na 6 min is het zover mooie samenwerking tussen Jens Xander en Matteo, maar de keeper van Halle is ook wakker en het blijft 0-0.

Dat Halle kan voetballen ondervinden we 2 minuten later al. Al een geluk dat Robin een weekje heeft gerust en zoals een volleerde keeper red hij ons van de achterstand.

Wat Zoersel wel kan, is goalen maken. Mooie actie tussen Matteo en Xander en Xander trapt hem mooi voorbij de keeper en het staat 0-1.

Zoersel dwingt nog een corner af en daar kan Xander van profiteren en het staat 0-2

Het 2de kwartier gaat op en neer. Buiten wat veters knopen valt er niet veel te beleven.

Kleine tegenprik nog van Halle en een paar misverstanden in de Zoerselse verdediging. Corner voor Halle en daar kunnen ze van profiteren. Mooie trap en Robin wordt geklopt. We gaan rusten met 1-2.

Na de rust worden Jens en Tijs gewisseld door Nicolas en Jorre.

Halle is ook wakker geworden, met de 1-2 voor de rust zien ze nog kans om te winnen.

Nicolas belet hen een paar keer om te scoren.

Maar Zoersel neemt terug de touwtjes in handen . Mooie doeltrap van Milan, maar de goal stond niet op de juiste plaats.

In de 40ste minuut geeft Theo een voorzet naar June, perfecte balcontrole en mooi voorbij de keeper getrapt. 1-3.

Dat er veel gekopt werd deze wedstrijd hebben we kunnen ondervinden. Alleen de achterwaartse kopbal van Jorre had Robin niet zien aankomen en voor dat hij het besefte staat het 2-3.

In het laatste kwartier laat Nicolas zijn kunnen zien. Vanaf de middenlijn trapt Nicolas de 2-4 op het scorebord.

Milan probeert langs de rechterkant nog een paar actie op te zetten maar loopt altijd vast op de witte verf. Volgens de Milan was het veld te klein.

Halle geeft het nog niet op en voert de druk op. Onze verdediging moet alles uit de kast halen, maar kan er niet voor zorgen dat er in de laatste second nog een tegengoal valt.

Eindstand 3-4.

Knap gespeeld allemaal, maar om de Bjorn wat te ontlasten met het veterknopen. Hierbij een link, hoe knoop ik veters van voetbalschoenen.