U12 B KFCEZ –  Gooreind 5 – 4

De vijfde wedstrijd van dit seizoen was een spannende pot voetbal met andermaal een happy ending. Zoersel had het echter 45’ lang knap lastig met de meer opgeschoten jongens uit Gooreind.

De match begon uitstekend met een aangenaam herfstzonnetje en een doelpunt van een attente Kobe. Ook de bezoekers kwamen met hun zevenmijlslaarzen dicht bij een treffer toen een counter vol op de paal strandde. Daarnaast leverden verschillende hoek- en vrijschoppen beide partijen niets op in een vermakelijk op-en-neergaand eerste kwart.

Een eerste dipje kwam er in het begin van het tweede kwart. Een slaperig Zoersel werd al snel op 1-1 gezet. Gelukkig duurde het middagdutje niet al te lang. Jacob verstuurde tijdens een heropleving een diepe pass naar Ilias, welke beheerst afrondde.

De voorsprong stond helaas wéér niet lang op het scorebord. Een perfecte hoekschop werd op het hoofd van een Gooreindse toren geschilderd die schijnbaar moeiteloos de logische 2-2 ruststand binnenknikte. Zoersel verzeilde na deze tegentreffer immers in een inspiratieloos balletje-stamp.

Met beteuterde gezichtjes werd de zijlijn opgezocht voor de pauze. De bezorgdheid nam nog toe toen duidelijk werd dat keeper Robbe het derde kwart, met een lichte handblessure en een opkomend griepje, langs de zijlijn zou moeten blijven. Sander nam de handschoenen van hem over in het derde deel.

Zijn redding, met de assistentie van de paal, even na de verdiende 3-2 van Kobe, was cruciaal. In plaats van 3-3, werd het 4-2 na een lange ren van de aalvlugge Ilias.

De Zoerselse supporters konden echter niet al te lang genieten van hun welgekomen bloeddrukval, want een Gooreindse tempoversnelling leverde tegen een gedesoriënteerd Zoersel plotsklaps twee doelpunten op. Zouden de Zoerselse lilliputters zich nóg eens kunnen herpakken?

Jawel dus! In een erg genietbaar slotkwartier voetbalde rood/groen van  begin tot eind met vertrouwen, samenspel en inzet. De betere doelpogingen waren van Zoerselse makelij, en Ilias wist er daarvan weer eentje te verzilveren. De leerrijke wedstrijd werd alsnog met 5-4 binnengehaald.