Reserven A spelen tegenstander van de kaart
Exc. Kaart B – KFCE Zoersel A 1-5 (1-3)

Op de warmste Allerheiligen sinds 1901 moesten de reserven A van KFCE Zoersel een verplaatsing naar Excelsior Kaart maken. Verrassend genoeg werd er niet op het kunstgras, maar op het A-veld met natuurlijk gras gevoetbald. Bovendien lag Nico Wouters ziek in bed, waardoor Serge Crève even T1 van de reserven A mocht zijn.

Ondanks een moeilijk begin met verrassend veel druk van Kaart zaten de reserven A na tien minuten reeds op rozen. Een vrije trap van Joery Storms werd door niemand meer aangeraakt en belandde in doel. Meteen daarna verstuurde Glenn Benoy een lange bal naar snelheidsmaniak Jorne Smits. De Zoerselse speler met Wechelse roots aarzelde geen moment en trapte het leer tegen de netten. Na tien minuten stond het reeds 0-2 voor de bezoekers uit Zoersel. Was dit het begin van een totale vernedering voor de jongens van Kaart? Blijkbaar niet, want Kaart reageerde meteen met een aanval via Diop Abdou Ndiaye. De donkere spits van Kaart zette zijn tegenstander in de wind en legde de bal naast Levy Moorkens in het mandje. Toch was Zoersel zeker niet uit het lood geslagen, want het reageerde vrij snel na de aansluitingstreffer. De wendbare Sander Verbraeken werd net binnen het strafschopgebied neergehaald. Strafschop voor Zoersel en dat was een eitje voor linkspoot Joery Storms die de bal overhoeks in de winkelhaak krulde. In de eerste helft was er veel tempo in het spel en na 45 minuten zweten was de ruststand 1-3.

Na de pauze dezelfde weersomstandigheden en dus opnieuw drie kwartier zwoegen en zweten onder de herfstzon. Naarmate de tweede helft vorderde, ging de kaars van Kaart beetje bij beetje uit. De Rekordmeister uit Zoersel wist de voorsprong nog te vergroten na een actie op de linkerflank. De bal ging richting hoekschopvlag en daar wist Jorne Smits de ideale voorzet te geven naar Sander Verbraeken. Vorige week deed hij het met zijn voeten, maar dit keer kopte hij de bal voorbij de doelman. De organisatie bij Kaart stortte als een kaartenhuis in en de bezoekers in het rood en groen zagen mogelijkheden om hun doelsaldo te verbeteren. Na een overtreding van de thuisploeg mocht vrijetrappenspecialist Glenn Benoy zich achter de bal zetten. Na een knal van jewelste belandde de bal tegen de dwarsligger, maar Wouter Truyen was goed gevolgd en zette de 1-5 eindstand op het scorebord. Voor Excelsior Kaart was het nog maar de tweede nederlaag van het seizoen. Bovendien werd Kaart zelfs een negatief doelsaldo aangesmeerd door de Zoerselse A-reserven.

Dankzij de redelijk ruime winst op het veld van Kaart blijft KFCE Zoersel leider en mag rood-groen fier pronken met de titel van periodekampioen. De jonge garde van Serge Crève en Nico Wouters heeft alle troeven in handen om haar titel te verlengen. Volgende wedstrijd moet SK ’s Gravenwezel-Schilde voor de bijl. Zijn de reserven A van rood-groen in staat om hun winning streak tot de winterstop behouden?