Reserven C kansloos in topper
KFCE Zoersel C – FC De Kempen B 0-4 (0-3)

Het verslag van deze week beginnen we met een kleine rechtzetting. In tegenstelling tot wat vorige week beweerd werd in dit wekelijks leesvertier, stonden we tot voor de wedstrijd tegen De Kempen nog wel degelijk steeds eerste met één punt voorsprong op de Kempenzonen. We leefden met z’n allen ontspannen toe naar de wedstrijd. Vooraf in de kleedkamer ging het uitdrukkelijk over de bedprestaties van Jorik Jacops. Dieper kunnen we niet ingaan op dit item, wat wel zeker geweten is, is dat zijn vriendin ongetwijfeld kirt en kreunt van plezier. Tot daar het goede nieuws, want even later kwam Stijn Van Hofstraeten binnen met de melding dat hij zich deze week overtraind had met het oog op de koers op rollen. Het werd pas echt alarmerend bij de intrede van Florian Peeters. Schuddebollend gaf hij toe dat hij de avond voordien te ver was gegaan in het plaatselijk jeugdhuis van Zoersel. Peeters en Van Hofstraeten dus al half K.O. nog voor de wedstrijd begon.

Ondanks de slechte signalen begint de thuisploeg uitstekend aan de partij. De Kempen wordt meteen achteruit gedrukt door rood-groen dat veel scherper en gretiger is. Dat resulteert een 3-tal corners, maar zonder groot gevaar. Daarmee is al het goede meteen gezegd, want na 10 minuten valt de thuisploeg plots in een coma waar het niet meer uit zou ontwaken. Na een diepe bal in de rug van de verdediging mag de linkerflankaanvaller van de Kempen doorgaan op zijn dooie gemak, hij legt het leer terug naar de penaltystip waar zijn ploeggenoot tekent voor de 0-1. Zoersel laat zich kinderlijk naar de slachtbank leiden, want even voor het halfuur staat ook de 0-2 op het bord. Alsof het nog niet erger kan moeten we ook nog een derde doelpunt toestaan tien minuten voor de rust 0-3. Niet eens onverdiend voor de bezoekers.

Na de koffie lijkt er heel even beterschap. Zoersel start opnieuw goed, want de eerste dreiging is van rood-groene makelij. Al snel wordt de hoop de kop ingedrukt, mede dankzij een jammere scheidsrechterlijke dwaling. Na een onschuldig duel in de 16 wijst de man in het zwart naar de stip. Die beseft zijn fout wel, maar durft zijn beslissing niet te herroepen. De Kempen neemt het geschenk in dankbaarheid aan: 0-4. Hoewel het nog meer dan een half uur spelen is, krijgt Zoersel geen poot meer aan de grond. Geen vechtlust, geen wil om nog veel terug te doen, de thuisploeg ontbreekt het aan zowat alles. De Kempen laat zelfs nog enkele wenkende kansen liggen om de score verder uit te diepen.

Zo lopen we een stevige ontgoocheling op die liefst zo snel mogelijk moet worden doorgespoeld, te beginnen volgende week op Pulderbos. Slechter dan vandaag kan het toch niet, dus wat dat betreft kan het enkel maar beter gaan. Koppen omhoog en volgende week er terug tegenaan, dat is de opdracht.