Verslag wedstrijd: KSK ’s Gravenwezel – Schilde B -KFCEZ A
Trainer: Michiel Peeters – Bjorn Maes
Spelers: Nicolas, Tijs, Jorre, Robin, Matteo, Tommas, Milan, Xander, Jannis, June, Jens
VIP-supporter: Theo

Halle – ‘s Gravenwezel, de eerste wedstrijd op kunstgras

Nog steeds ongeslagen komt Zoersel vol zelfvertrouwen op de grasmat. Het belooft een snelle en leuke wedstrijd te worden: alleen Murphy mag volgende week thuisblijven!

Het eerste kwartier begint zeer spannend. Zoersel ligt de eerste 5 minuten zwaar onder druk. Robin zijn keeperskwaliteiten worden dan ook zwaar op de proef gesteld. Na 5 minuten voorkomt de paal de 1-0 achterstand. Gelukkig is Tijs bij de pinken; hij kegelt de bal ver weg van het doel van Robin.

Zoersel heeft er genoeg van en schiet in actie. Een prachtige pas van Jorre naar Matteo die rakelings naast trapt. De volgende momenten lijkt het dat de bal er niet in mag: paal, rakelings naast, nog eens paal. Maar zoals steeds wint de aanhouder: een mooie actie en goal van Jorre zet de 0-1 op het bord.

Op dat moment zet ’s Gravenwezel een tandje bij. Robin, Tijs, Nicolas & Jannis moeten alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. In de 13e minuut bezwijkt de verdediging jammer genoeg en staat het 1-1.

Ze hebben nog niet gecenterd of Zoersel zet een prachtige actie op gang. June heeft ongeluk en treft net de paal. Milan tovert enkele mooie acties uit zijn hoed, maar ook daar mag de bal er niet in.

In het tweede kwartier komen Xander en Jens op het plein. Ik weet niet wat de coaches in het water hebben gedaan, maar vanaf dan wordt het eenrichtingsverkeer. Na nog geen 2 minuten geeft Xander een mooie pas aan Matteo die zonder blinken prachtig afwerkt: een verdiende 1-2.

Een minuut later vecht Xander voor de bal alsof het zijn leven is, geeft een voorzet en June stampt de 1-3 mooi binnen.

De verdediging is even werkloos… Een mooie combinatie van Matteo, Xander en June gaat rakelings naast. In de 6e minuut is het opnieuw prijs. Een prachtige voorzet van Xander en Matteo trapt de 1-4 op het bord.

Ondertussen heeft de goal van ’s Gravenwezel veel weg van een geliefd kermiskraam. June trapt op 1 minuut tweemaal rakelings naast. Enkele minuten later zit het geluk voor June eindelijk mee: 1-5

Om het tweede kwartier mooi af te sluiten maakt Matteo er nog 1-6 van.

Het derde kwartier heeft in het begin veel weg van “pottekestamp”. De actie van Jannis met een prachtige halve draai links daarentegen blijft niet onopgemerkt. Zelfs Eric vergeet even dat het gisteren wel héél laat en nat was .

Op een bepaald moment heeft Jens er genoeg van: de 1-7 komt op het bord. Dit geeft iedereen moed: Jannis en Nicolas trappen op doel maar het geluk zit opnieuw niet mee: net erover en een goeie keeper houden de 1-7 op het bord.

In het vierde kwartier is Zoersel opnieuw veel te sterk voor ’s Gravenwezel… Matteo’s vrijtrap wordt door de grote keeper uit de goal gehouden. Jorre trapt rakelings over de goal en ook een mooie combinatie tussen Matteo en Milan mag er niet in… Murphy blijft toeslaan: de loeiharde knal van Jens gaat op de paal.

Na een prachtige pas van Milan kan Matteo eindelijk de dik verdiende 1-8 op het bord zetten.

Het kermiskraam is weer geopend. De gekwetste Xander komt op het veld en maakt op enkele minuten tijd 2 doelpunten: 1-10.

En mooie actie tussen June en Matteo zet de stand op 1-11. June sluit het slagveld af met 1-12

Onze jongens waren goed op dreef. Michiel en Bjorn keken toe, en zagen dat het goed was.